programma

Kajana, 4-daagse tour

Dag 1: varen over de Surinamerivier en de Gran Lio
Een ideale tour voor avonturiers! Vroeg in de ochtend vertrekken we met de auto vanuit Paramaribo richting Atjoni. Op deze plaats lunchen we waarna we in de boot stappen richting Kajana. We maken een lange maar prachtige reis van 0ngeveer 8 tot 10 uur over de Boven-Suriname rivier. Onderweg is er genoeg te zien; de dorpen langs de rivier waar vrouwen hun afwas doen en grote lappen natuur. Bovendien kruisen we twee grote stroomversnellingen waar we de boot uit moeten om hem vervolgens over deze soela te slepen. De reis naar Kajana toe is al een avontuur op zich! Eenmaal aangekomen in de lodge in het dorp is er nog een avondmaal waarna we snel zullen gaan slapen.

Dag 2: dorp en boswandeling
Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de omgeving. We starten met een dorpswandeling, waarbij we op doordeweekse dagen schoolkinderen in de weer zien en de mensen in hun dagelijkse bezigheden kunnen ontmoeten. Vervolgens pakken we een boot om naar de overkant te varen, waar we de boswandeling gaan doen. Een bezoek aan een kostgrond waar vooral vrouwen hun groenten en fruit verbouwen ontbreekt hierbij niet. ’s Avonds is het tijd om lekker te relaxen.

Dag 3: relaxen, zwemmen en vissen
Deze dag vertrekken we al vroeg met de boot naar Awarradam. Een prachtige stroomversnelling waar we heerlijk kunnen relaxen en bijkomen van de drukke dagen. De hengels en het aas gaan mee, dus er is genoeg gelegenheid om te vissen. En vergeet niet te genieten van de natuurlijke glijbaan en het bubbelbad. Eind van de middag varen we weer terug naar het dorp en is er na het avondeten nog de gelegenheid voor een kampvuur.

Dag 4: terugreis
Om de felle zon te vermijden vertrekken we al vroeg vanuit Kajana richting Atjoni. De terugreis zal iets sneller gaan dan de heenreis omdat we minder bagage uit de boten moeten tillen en ook de stroming mee is. We lunchen nog op Atjoni en zijn dan aan het eind van de middag weer terug in Paramaribo. 

Ook mogelijk:

  • een 5-daagse tour; dezelfde activiteiten met meer vrije tijd.
  • een jungle-overnachting. Met koken op houtvuur, baden en vissen in de kreek en omringd door junglegeluiden in de hangmat in slaap komen. Alleen beschikbaar bij de 5-daagse tour.

Rijst stampen -boven surinameTapawata- boven suriname