Kajana

Hoe dieper het binnenland, hoe puurder de tradities. Wilt u écht mee kunnen praten over het binnenland van Suriname? Dan moet u naar Kajana gaan! Dit is het een-na-laatste Marrondorp op ongeveer acht tot tien uur varen van Atjoni en tevens het geboortedorp van uw gids Olan.

Door de langere reisduur naar Kajana is er tijdens de reis al veel van de natuur en cultuur te zien. We passeren verschillende dorpen en varen langs de grootste stroomversnelling van de Boven-Suriname rivier: de Grandam. Ook komen we bij de samenvloeiing van de Pikin-Rio en Gran-Rio bij de Tapawatra Sula, wat heel mooi is om te zien. We maken direct kennis met de open cultuur en hulpvaardige mensen wanneer we bij deze stroomversnellingen de boot uit moeten stappen. Kortom; de reis naar Kajana toe is al een avontuur op zich.

Als we aankomen in Kajana vallen meteen de vrouwen en kinderen die aan het vissen, zwemmen of kleding aan wassen zijn, op. Het oord waar we verblijven bevindt zich aan de rand van het dorp, zodat we de leefgewoontes van de mensen van dichtbij mee kunnen maken.

Verblijf

Op Kajana zal u aan de rand van het dorp in basic lodges verblijven. Het verblijf heeft vier tweepersoons hutten en een grotere gemeenschappelijke ruimte. De lodges hebben een authentiek Saramaccaanse uitstraling met daken van tasi; palmbladeren. De hutten zijn voorzien van tweepersoonsbedden die voor u opgemaakt worden met klamboe.

Voorzieningen

Het oord is voorzien van toiletten en douches met stromend water. Ook hier is een keuken waar we  kunnen koken. Daarnaast zijn er in Kajana twee kleine winkeltjes waar basisproducten en bier te koop zijn. De bevolking kan u ook handgemaakte souvenirs aanbieden, maar voelt u nergens toe verplicht!

Programma

DSC00618

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s