Gunsi

Gunsi ligt iets ten noorden van Nieuw-Aurora en is een hooggelegen dorp aan de Boven-Suriname rivier. Het bevindt zich op ongeveer een uur varen van de kleine havenplaats Atjoni. Het toeristenkamp Tei Wei (‘kom tot rust’) ligt direct naast het dorp, wat zorg voor een unieke culturele ervaring. Dorpsbewoners brengen geregeld een bezoek aan het oord.

Het dorp heeft door de hoge ligging een prachtig uitzicht over de rivier. Met name de Felulasi stroomversnelling is mooi om te zien en ook een aanrader om in te gaan zitten voor een natuurlijke rugmassage. Bij laag water komt er midden in de rivier een zandbank tevoorschijn en dit warme zand is heerlijk om in te relaxen. Gunsi is verbonden met twee andere dorpen stroomopwaarts door  een goed onderhouden bospad die u binnen een uur te voet kunt bereiken. Voor wandelaars dus een uitstekende optie!

Verblijf

De lodges zijn geplaatst aan de rand van het toeristenoord en hebben hierdoor een mooi uitzicht over de rivier. Er zijn een tiental tweepersoons hutten elk voorzien van een klein balkon dat uitkijkt over het water en waar u uw hangmat op kunt hangen. De daken van de hutten zijn van hout gemaakt waardoor deze lekker koel blijven en er minder insecten zijn. Er is een lichtpunt en een stopcontact.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is voor grotere gezelschappen ook de Honeymoon Suite een aanrader. Deze grotere lodge bevindt zich op een prachtige locatie boven de stroomversnelling, heeft drie kamers met elk een eigen douche en toilet en een groot gedeeld balkon.

IMG_20160625_201020De huizen

Voorzieningen

Naast de lodges heeft het oord ook een gezamenlijke ruimte waar gerelaxt, gelezen of een spelletje gespeeld kan worden. Naast deze ruimte zijn er twee keuken en een eetruimte.  De  kinderen en ook volwassenen begeven zich graag rondom de twee ruimtes en het is dus een ideale plek om elkaar te ontmoeten. Iets verderop zijn er goed onderhouden douches en toiletten.

Programma

Een Reactie op “Gunsi

  1. Wij zijn 2 weken terug in Gunsi geweest.en hebben geweldig genoten. We hadden Olan als gids en een betere kun je niet krijgen.
    Hij had heel veel kennis in huis en we zijn er veel te weten gekomen over het leven in Gunsi. Ook de boswandeling was een groot succes. Olan wist alles te benoemen. Hij heeft zelfs mijn haar gekamd met een apenborstel. Ons kinine laten zuigen dat is heel goed voor je gezondheid zei hij.
    Misschien zijn we nu .ook bestandstand tegen het Coronavirus thuis.(ha ha)
    Olan enorm bedankt je was geweldig Je hebt Gunsi tot een groot feest gemaakt voor ons en mocht je naar Nederland komen dan ben je welkom. Loes en Ine uit Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s