Gastenboek

Wat vindt u van Jozef Eco Tours? Laat hieronder een berichtje achter in het gastenboek!

50 Reacties op “Gastenboek

 1. Onze vakantie bevatte ook een trip naar Gunsi. (Ons reisgenootschap bestaat uit 3 volwassenen en 2 kinderen van 9 en 11) We werden vlakbij Domburg opgepikt door Olan. Onderweg naar Atjonie konden we alvast wat kennis maken met deze vriendelijke en vrolijke Saramaccaner.
  De hele vakantie door heeft hij ons ontzettend veel bijgebracht over de historie van de Marrons en hoe de mensen nakomelingen van hen nu leven in het binnenland, en hoe de natuur eigenlijk in alles voorziet. Olan is erg fijn gezelschap, en tijdens onze trip ook een ontzettend goede kok gebleken. Hij heeft ons maaltijd op maaltijd weer verrast met zijn kookkunsten.
  Ja de hutjes in Tei Wei zijn heel basic maar we hebben er prima geslapen. Leven doe je buiten of rondom de gemeenschappelijke ruimtes. Dus meer dan een bed met klamboe en wat sanitaire voorzieningen heb je ook niet nodig. We hebben heerlijk kunnen zwemmen in de rivier en de kids hebben (tijdens de schoolvakantie) gezellig gespeeld met twee jongens uit het dorp. Tijdens de laatste avond schoven ze zelfs uit zichzelf aan bij het avondeten. Super leuk!

  We hebben ontzettend genoten van deze tour. Olan je bent een topper!

 2. Inside Suriname Tours

  Onze trip naar Gunsi begon met een taxirit, en toen we aankwamen in Atjoni voor de bootreis over de rivier stond Olan met een grote glimlach op ons te wachten. Gaandeweg leerden wij hem gedurende de daaropvolgende dagen kennen, en tijdens de boswandeling bij Gunsi en de trip naar Pikin Slee bleek zijn kennis schier onuitputtelijk. Hij leerde ons veel over de cultuur en de gebruiken bij zijn mensen, de Saramaccaners. Hij was niet alleen onze gids en kok, maar werd ook een goede vriend. Alles was door hem tot in de puntjes geregeld: het eten, de bootreis op de rivier. Tijdens de boswandeling maakte Olan van een stuk palmblad een waaier voor Henriette, die natuurlijk met ons mee gaat naar Holland.

  Gunsi is echt een aanrader. Het is nogal basic qua accommodatie: eenvoudige hutjes op palen, maar met een prachtig uitzicht vanaf je balkon over de rivier, die je constant op de achtergrond hoort ruisen. Behalve als ‘s middags de herrie van de krekels begint, die klinken als een cirkelzaag totdat de zon onder is! Je slaapt er prima en de mensen in het dorp zijn heel aardig. En er gaat niets boven het wakker worden in de ochtendschemering en dan de nevel boven het bos en de rivier te bewonderen. Wat is het mooi langs de rivier, het is een van de mooiste plekken op aarde.

  Olan, hartelijk bedankt voor je zorg en toewijding, en voor de mooie plekken die je ons liet zien. En veel succes met Inside Suriname Tours, we hopen dat je nog veel bezoekers zult rondleiden.

  Ted en Henriette

 3. Beste Olan,

  Na een periode van een paar jaar waren Nicolette en ik de eerste gasten die jouw organisatie (dis inmiddels Inside Suriname Tours heet) mocht verwelkomen voor een drie-daagse tour naar Gunsi.
  Wij waren de enige gasten op deze tour, dus we hadden jou als privé-reisleider. We werden zelfs thuis opgehaald in Dijkveld!
  Na een ongeveer 3 uur durende trip naar Atjoni – met een tussenstop op Brownsweg bij Fargo’s Place – met een korjaal de Boven-Surinamerivier op. In ongeveer 3 kwartier kwamen we bij Gunsi aan.

  Wij zijn blij dat Gunsi nog niet door het toerisme is verworden tot een openlucht-museum of een luxe-resort voor de welvarende toerist. Wij hebben nu aan het leven van de marrons in een dorp in het oerwoud aan de Surinamerivier kunnen snuffelen. Zoals we je al vertelden voelde dat af en toe wat ongemakkelijk, alsof je een voyeur bent die stiekem komt kijken hoe primitief de mensen hier nog leven. We hopen voor de kinderen dat er meer en beter onderwijs voor hen komt. En ook dat de dorpelingen op deze manier een graantje van onze welvaart kunnen meepikken. Aan de andere kant kunnen we ook jaloers zijn op deze mensen, die nog zo dicht bij de natuur leven en kennelijk veel minder nodig hebben dan wij om gelukkig en vredig te leven. Rijkdom is niet alleen in geld uit te drukken.

  Waar in bovenstaande reacties nog gesproken wordt over ‘Olan is een gids in opleiding’ heb je jezelf tot een zelfstandige gids ontwikkelt, die met jouw stralende lach en boeiende verhalen over de cultuur van de marrondorpen en uitleg over planten en dieren in de jungle onze trip tot een onvergetelijk onderdeel van onze Suriname-reis hebt gemaakt.
  Met je machete heb je ons een weg door de dichte jungle gebaand en ons weer veilig teruggebracht naar Gunsi. Dat was toch wat anders dan de aangekondigde ‘boswandeling’! Maar het was voor ons een geweldige ervaring.

  Hartelijk dank voor al je goede zorgen en het lekkere eten dat je voor ons hebt gemaakt.
  Hopelijk is er nu een einde gekomen aan het Corona-tijdperk en kan jouw reisorganisatie zich nu verder ontwikkelen. We wensen je daarbij heel veel succes.

  Hartelijke groeten van Jan en Nicolette

 4. Geweldig trip gehad naar gunsi. Met gids Olan zeer veel gezien en ontzettend veel informatie gekregen van de leefwijze van de mensen in het binnenland. Hij vertelde in zeer goed nederlands en met een stralend gezicht. Tevens was hij ook onze kok en hebben we genoten van alle surinaamse maaltijden. Olan was top. Bedankt kan het iedereen aanbevelen. loes en ine

 5. De 14 dagen Suriname zijn voor ons een onvergetelijk avontuur geworden.
  De afsluitende trip naar het transmigratiedorp Gunsi en de uitstekende begeleiding hebben daar een grote bijdrage aan geleverd.
  In de eerdere reviews wordt zijn naam al vaak positief genoemd en wij willen ons daar graag bij aansluiten. Olan is de perfecte gids, kok en chauffeur, bekwaam, zeer vriendelijk en erg openhartig.
  Overdag wandelen via een pad in de jungle naar het traditionele dorp Nieuw Aurora en naar het transmigratiedorp Gunsi . In Nieuw Aurora staat een kerk en er zijn twee basisscholen: een openbare school en een christelijke school. Het dorp beschikt ook over een medische post en een klein vliegveld en heeft zo’n 6.000 inwoners
  Het dorp Gunsi telt ongeveer 70 inwoners. Gunsi is een traditioneel, niet-christelijke gemeenschap van de Saramaccanen, nazaten van de gevluchte slaven waar nog veel rituelen tot de orde van de dag behoren.
  In de avonduren kaaimannen spotten daarna gezellig om de tafel vertelt Olan over de tijd dat hij opgroeide bij zijn vader en moeder in de jungle. Bovendien hebben we samen met hem veel gelachen om zijn vele anekdotes en daarnaast de goocheltrucjes die we van elkaar leerden.

  Na deze positieve woorden met betrekking tot de locatie en de gids willen we ook een kritische kanttekening plaatsen. Ondanks dat aangegeven wordt dat het een vrij eenvoudig resort betreft wil dat natuurlijk niet zeggen dat het niet aan onderhoud onderhevig is. Enkele voorbeelden daarvan zijn b.v. een loszittende fontein kraantje , kapotte wc brillen en de verouderde matrassen.
  We hopen dat dit wordt gelezen als opbouwende kritiek waarmee men het paradijsje in stand kan houden.
  Want bovenstaande bevindingen zijn geen reden om van onze trip naar Gunsi een onvergetelijke herinnering in ons geheugen te griffen.
  Olan bedankt!
  We kunnen het zeker aanraden….

  Toine, Marléne en Laura.

 6. Zo! Dat waren 4 onvergetelijke dagen in het paradijs Gunsi.
  Op advies van Annette en Gera uit Uitkijk hebben we contact op genomen met Jozef. De dag erna konden wij starten aan deze trip. Enorme gastvrijheid van de mensen bij Gunsi en met name Olan en Cyrano (Soms met een ‘S’ en Meestal met een ‘M’) Wat hebben wij een lol gehad 😀
  Olan kan fantastisch koken, veel respect voor als je zelf allergisch bent voor vis en dan een vers gevangen Anjoemara kunt klaarmaken.
  De (vallende) sterren die te zien waren tijdens de kaaimannentocht in de nacht waren de kers op de taart.
  De stuurkunsten van Tuudi de bootsman zijn te gek, hij manoeuvreerde soepeltjes de boot tussen rots en stroomversnelling, zelfs in de nacht! Een game om zelf de stuurkunsten onder de knie te kunnen krijgen zou een gat in de markt zijn!
  Olan, zo te zien heb je al genoeg verblijfadressen, als je ooit naar Nederland komt. Mocht je nog tijd over hebben, je bent van harte welkom 😉 Veel succes JozefEcoTours en warme groeten van Gabriël en Michèle

 7. We maakten een bijzondere trip naar Gunsi met gids Olan.
  Met zijn tweeën hadden we heel Gunsi voor ons zelf!
  Wat een een leuk, lief,open mens en een vaardige gids die Olan!
  Alles was goed geregeld, hij heeft goed voor ons gezorgd, lekker gekookt, hij voelde zich verantwoordelijk en geen moeite was hem teveel om het ons naar de zin te maken.
  Goede gesprekken, veel natuur, weetjes over de natuur ,varen, het dorpje nabij……kortom uit de kunst!!
  We hebben genoten en een onvergetelijke ervaring gehad mede door Olan, nogmaals heel veel dank!
  Olan maak je dromen waar en jen bent altijd welkom in Nederland!

  Wilma en Rien Bak

 8. We zijn met z’n 4en 3 dagen op pad geweest naar Gunsi. Olan was onze gids en had Stef meegenomen om heerlijk voor ons te koken. Het was een geweldige ervaring. Olan komt uit de streek, iets hogerop in de rivier en is een geweldige gids. Hij weet heel veel over de Marroncultuur en wat er gaande is in het dorp en is bovendien heel vriendelijk en sociaal. In de eerste middag na aankomst had Bram al meteen een paar Piranha’s gevangen die we ’s avonds heerlijk hebben gegeten.
  De junglewandeling in de volgende ochtend was erg informatief en ‘smiddags hebben we heerlijk gezwommen in de rivier. Olan weet waar de leuke plekken zijn. Bij de dorpswandeling daarna werden we geteisterd door een forse langdurige regenbui waardoor deze letterlijk en figuurlijk wat in het water viel. Dat was op zich ook wel weer een komische belevenis. Omdat het maar bleef regenen zijn we gaan kaarten en hebben we Olan de kunst van het toepen geleerd.We hebben nog genoten van zijn raadsels
  Het was een heerlijke, ontspannen leuke en informatieve trip
  nogmaals bedankt Olan

 9. We really enjoyed the 3 days in Gunsi. Special thanks to Olan, who really was a perfect guide. He tried to fulfill every individual wish we had. Also the food was very delightful, especially the cassave-soup and the bakabana.
  Anja and Beate from Germany

 10. Vier dagen met Olan opgetrokken in Gunsi. Wat was dat een gave ervaring! Gunsi is prachtig, de bewoners zijn super lief. Onze jongens speelden vanaf het eerste moment met de kinderen. Lekker zwemmen, veel wild gezien en lekker kletsen met Olan. Daarbij alle info over flora/fauna, cultuur en gebruiken. Hij bracht ons, samen met de kok Olion, naar onze volgende bestemming. Het was tot het laatste moment een groot feest.

 11. Hallo Jozef en Olan,
  Wij zijn alweer een week terug in Nederland na een geweldige vakantie in Suriname. De tijd met Olan in Gunsi was voor ons de beste tijd… Olan is een geweldige gids, heeft heel veel kennis van de streek waar hij ook opgegroeid is. Daarnaast is hij een geweldig aangename en vrolijke jongen. Hij heeft ons opgepikt in Palulu en vandaf het begin klikte het tussen ons. Hij liet ons vrij en luisterde zeer goed naar ons wat we wilden doen. Daarnaast is hij een goede kok en altijd goedlachs. Dus al met al een geweldige tijd die we nooit zullen vergeten, ikzelf heb ook met behulp van Jozef en Olan een Piranha gevangen. Het was een zeer aangename tijd in Gunsi waar we kennis konden maken met de plaatselijke bevolking, het is ons duidelijk dat zowel Jozef als Olan zeer graag geziene personen zijn in de verschillende dorpen. We hopen Olan maar ook Jozef (In NL) te mogen begroeten. Jullie zijn altijd welkom!
  De zelfgemaakte souvenirs hebben we in onze huiskamer liggen Olan 😉 DANK !
  Succes met jullie tours naar het binnenland, het is werkelijk fabtastisch wat jullie doen en onvergetelijk voor iemand uit het hectische Europese leven..

  Bigi Brassa en hopelijk tot ziens.

  Toine en Angelique

 12. Onze tijd in Suriname was maar kort; 10 dagen om precies te zijn. Maar gelukkig hebben wij de Gunsi tour met Jozef gemaakt: die maakte ons verblijf in Suriname compleet! Vanaf de eerste kennis making voelden wij ons op ons gemak bij Jozef. Hij weet ontzettend veel over Suriname en m.n. over de verschillende Surinaamse bomen. Aangezien wij in Suriname waren om hout te kopen, kwam ons dat goed uit. Het bezoek aan Gunsi en Tei Wei resort was een bijzondere ervaring. De gastvrijheid waarmee de kleine bevolking van dit oude, cultureel rijke dorpje gasten ontvangt is hart verwarmend. Jozef introduceerde ons bij de bevolking, zijn familie en vrienden. We hebben genoten van de wandelingen en de maaltijden die we gezellig samen gebruikten.
  Een absolute aanrader, als je kennis wilt maken met boven Suriname!

 13. Wij zijn als gezin twee keer met Jozef en Olan op pad geweest. Het eerste jaar naar Brownsberg en Gunsi. Dit beviel zo goed dat we dit jaar opnieuw met Jozef op pad zijn gegaan!
  Dit jaar hebben we in overleg met Jozef onze hele vakantie met en bij hem gepland. Het was geweldig! Helemaal op onze wensen afgestemd en goed geregeld!
  Kajana en de Coesewijne kanotoer met jungleovernachting zijn belevenissen die we niet zullen vergeten. Jozef doet er alles aan om het naar je zin te maken, kan heel goed met kinderen omgaan en is ook nog eens een geweldige kok.
  Jozef regelde voor ons een tour bij zijn collega naar Ralleigh vallen en Voltzberg ook een prachtige tour.

 14. Net terug van 4 dagen in Gunsi willen we graag laten weten hoe geweldig deze ervaring voor ons was. Olan Is een bijzondere gids – deskundig, vriendelijk, behulpzaam, nooit opdringerig en met een goed gevoel voor humor. We hebben genoten van de prachtige natuur, het heerlijke eten en de mooie uitleg en demonstraties tijdens de boottochten en de bos- en dorpswandeling. Dankjewel!

 15. We moeten even laten weten dat we zo’n heerlijke tijd in Suriname, maar vooral in Guntsi hebben gehad. Onze persoonlijke gids/verzorger heeft daar helemaal toe bij gedragen. Mooie verhalen, laten genieten van alles wat er te doen is en zeker voor mij, hoe geweldig en zorgzaam Olan om ging met mijn man die een mindere conditie heeft. De tocht met de koraal, de wandeling door het dorp met alle uitleg van rituelen en niet te vergeten de heerlijke maaltijden. Kortom, te veel om op te noemen. Onvergetelijk. En Olan, je bent een kanjer. Bedankt. Lieve groet van Wim en Ilse Hofland.

 16. Hey Jozef en in het bijzonder Hey Olan,

  Wij hebben een schitterende ervaring erbij. De 4-daagse tocht naar het dorp Gunsi is vanaf de eerste handdruk met Olan, onze gids-chauffeur-kok, tot het afscheid aan de receptie van ons hotel tot in de details schitterend verlopen. Wij hebben niet alleen enorm genoten van de omgeving, de natuur, het zwemmen, het vissen (met vangst), maar ook van de begeleiding en de kookkunsten van Olan. We wensen Olan in het bijzonder in de bloemetjes te zetten. Zijn enthousiasme en passie zal ons steeds bijblijven. Heel veel groeten aan Olan.
  Van harte bedankt en voor herhaling vatbaar.
  Edwin en Els en Hanne Van Vlierberghe – De Saar

 17. John en Adrie.
  De 3-daagse tour geboekt en heerlijke relaxte dagen in authentieke setting beleefd. Dorp en resort lopen geruisloos in elkaar , er is wederzijds respect en geen sprake van commerciele opdringerigheid. Gids Olan is prettig aanwezig en zorgt voor het welzijn en welbevinden en is buitengewoon hulpvaardig. Accommodatie is basic maar voldoende, heerlijke maaltijden en onbekommerd zwemmen om en nabij de stroomversnelling beneden het dorp Gunsi.

 18. Alles is zo’n beetje wel gezegd hierboven. Dit is een absolute aanrader om met kinderen te bezoeken. Dat komt omdat er direct contact is met de dorpskinderen en ze in no time samen voetballen en zwemmen. Mijn kinderen van 11 en 13 hadden nog wel een paar weken willen blijven. Olan en Joseph zijn supergidsen. Ze zijn vriendelijk, leuk met kinderen en weten veel over het bos en zijn bewoners. Verwacht geen luxe van de accommodatie maar de hutten zijn prima, met veranda’s die over de rivier kijken. Alleen s’avonds is er elektriciteit en voor een douche kun je beter in de rivier springen. Boswandeling, dorpswandeling, kaaimannen spotten, vissen en zwemmen in de stroomversnelling. Allemaal gedaan en allemaal leuk.

  Joseph en Olan bedankt!

  Groetjes van Wouter, Monique, Sanne en Lieke.

 19. Gunsi boek je om de pure, Surinaamse Marron cultuur en jungle ervaring te ontdekken. Verwacht geen luxe, maar wel een onvergetelijke ervaring op een prachtige lokatie, met mooie mensen. We zijn vier dagen op stap geweest met Jozef; wat een ontzettend gastvrije en kindvriendelijke gids, die ook nog eens lekker kon koken en veel kon vertellen over zijn land en volk. De tocht op de korjaal naar Gunsi duurde ongeveer een uur vanuit Atjoni. In Gunsi zelf konden we piranha’s vissen, zijn we de jungle ingegaan (waar Jozef vertelde over de bomen, planten en kostgrondjes), hebben we veel over het dorp gehoord, hebben we gezwommen in stroomversnellingen, speelden onze kinderen voetbal mee met de kinderen uit het dorp, hielpen ze mee met de afwas doen in de rivier, hebben zij een pijl en boog gemaakt en hiermee gespeeld, zijn we kaaimannen gaan spotten in het donker; en hebben we heerlijk in een hangmat genoten van de rivier. Een fantastische ervaring die dankzij Jozef onvergetelijk werd! Met groet, Onno, Machteld, Elano en Alicia

 20. Wat hebben we een mooie trip gehad met Jozef naar Gunsi! Mijn vader en ik hebben genoten van dit dorp en de weg er naar toe. Het was een heerlijke plek met prachtige natuur en cultuur. Doordat de huisjes (met een heel mooi uitzicht) grenzen aan het Saramaccaanse dorp krijg je veel mee van hun cultuur, ontmoet je de locale mensen en voel je je minder toerist. Dat in combinatie met de mooie verhalen die Jozef uit eigen ervaring vertelde maakte dat dit een super trip was! Jammer dat ie na 3 dagen al voorbij was, dus boek gerust wat langer 🙂 en nog een tip, neem je hangmat mee, ook daarvan hebben we genoten!
  Dank je Jozef, voor je verhalen, je gezelligheid en zorgzaamheid! Hij is heel bescheiden, maar de trip was super en het eten heerlijk!!! Dus zeker een aanrader om met Jozef naar Gunsi te gaan! Veel plezier alvast!

 21. Begin juni zijn we met Jozef 4 dagen naar Gunsi gedaan. Wat een prachtige plek! Vanuit het huisje heb je een heel mooi uitzicht op de rivier. De mensen uit het dorp zijn erg aardig en Jozef was niet alleen een fijne gids maar ook een goede kok. Echt een plek om te genieten en bij te komen.

 22. Wij zijn net terug van een driedaagse trip naar Gunsi. Vanaf het begin tot het einde top geregeld. Weg van alle beslommeringen onbezorgd in een prachtige omgeving!
  Onze gids Olan wist heel veel te vertellen over de jungle, de kostgrondjes, het dorp en de bevolking met hun gewoonten. Ook was er tijd om kaaimannen te spotten, lekker rustig aan te doen en in de rivier te dobberen. Het eten dat Jozef verzorgde was heerlijk. Een aanrader *****

 23. Tijdens onze vakantie in Suriname ook de trip naar Gunsi geboekt. De ontwapende Olan als gids en Jozef als sidekick en kok. Die twee vullen elkaar goed aan en kunnen veel en boeiend vertellen over de Jungle en de Saramaccaanse bevolking. Genoten van het heerlijke eten van Jozef, maar vooral van de wandeling met Olan door de jungle en ’s avonds tijdens het kaaimannen spotten. Schitterend om in het donker de rivier op te gaan en dan inderdaad al dat nachtleven te zien. Olan had in no time een kaaiman gevonden. Wat echt top was, was dat mijn zoontje van 12 geen zin had om naar Gunsi en Nieuw Aurora te lopen. Jozef heeft hem toen op sleeptouw genomen en is met hem gaan vissen op de rivier en is apen gaan spotten (helaas niets gevangen en geen aap gevonden toen). Echt een aanrader!

 24. Alles wat gezegd kan worden,is al gezegd in eerdere reacties.Wij zijn te gast geweest ,4 zusjes,in Gunsi.Het was helemaal af! Dit verblijf,de reis er naar toe,de ontmoetingen met al die lieve mensen staan in ons geheugen en deze memories zullen door ons nog vaak besproken worden,we zullen dit nooit vergeten en kunnehn het iedereen aanraden!

 25. Ons bezoek aan Gunsi met Jozef was de start en tevens één van de hoogtepunten van onze vakantie aan Suriname. Jozef is een geweldige gids en gastheer die zijn kennis en liefde voor het gebied en de cultuur goed weet over te brengen. Het was bijzonder om een inkijkje te krijgen in het dagelijks leven van de bewoners van Gunsi, waar we ons bovendien erg welkom voelden als nieuwsgierige toeristen. We komen zeker nog eens terug om onze liaan-slinger-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen 😉

  Lieve groeten,
  Chris & Danique

 26. Hallo Jozef,
  Wij zijn met de paastrip mee geweest, en hebben ontzettend genoten van alles.
  De natuur,omgeving, dorpje, gezelligheid van de mensen die ook meer waren op trip.
  Genoten van jou enthousiasme wat betreft de verhalen die je ons verteld hebt,

  Harteljke groeten,

  Harry en Jolanda Anouk(vriendin van Fred Pansa)
  Griffioen.

 27. Hoogtepunt van onze 3 wekelijkse trip in Suriname was het relaxte verblijf te Gunsi. Hebben vooral de manier waarop Jozef met zijn wat dommige Hollande gasten(wij dus) omging ontzettend gewaardeerd.
  Mocht je vriend Terence nog mooie foto’s hebben en heb je nog contact met hem dan zou hij die naar ons kunnen mailen.
  Groet en veel geluk ,

  Marianca en Jan

 28. We zijn net terug van onze geweldige, driedaagse trip naar Gunsi. Een zeer goed verzorgde trip in het dorp Tei Wei, onder leiding van gids Olan. We hebben genoten van zijn vriendelijkheid, zijn kennis over de jungle, de activiteiten die hij verzorgd heeft, zijn honger naar (meer) kennis, de goed verzorgde echt heerlijke maaltijden van keukenprinses Fienalia, de kinderen, de ontzettend aardige mensen in het buurdorp, de mensen die er allemaal waren, de lieve kinderen. Kortom een erg mooie ervaring om hier deel uit te mogen maken. De hutjes waren zo relaxt, heerlijk uitrusten in de maaltijd, genieten van de prachtige omgeving. Heerlijk zwemmen in de stroomversnelling en natuurlijk ’s avonds het kaarten! Lisa heeft niets teveel gezegd, een unieke ervaring. Nu alweer heimwee.
  Hartelijke groet van
  Luuk, Wilma en Lisa (Paramaribo) uit Lemmer

 29. De trip naar Gunsi met Jozef is mijn mooiste ervaring geweest in Suriname. Een zeer goed verzorgde trip, lekker eten en leuke activiteiten. Jozef, en ook gids in opleiding Olan, hebben beide erg veel kennis van de omgeving en de jungle tour is dan ook een echte aanrader. Dansen met de locals, vissen of luieren in je hangmat, een ieder kan doen waar hij zin in heeft.
  Jozef en Olan bedankt!! Ik had me geen beter begin van het nieuwe jaar kunnen bedenken. Ya yooo yay

 30. Wij zijn net terug van vijf heerlijke dagen met Jozef in Gunsi. We hebben genoten van alles wat we gedaan en meegemaakt hebben: de boswandeling, het vissen, kaaimannen spotten enz. enz., maar vooral hebben we genoten van alle lieve, gastvrije mensen in het dorp en de geweldige zorgen van Jozef. Je bent een topper!! Dank voor alles. Joris heeft je een mailtje gestuurd met een link naar de dropbox voor wat mooie foto’s. Hartelijke groeten uit Aruba, Joris & Nicole

 31. Just returned from a 3 day jungle trip to Gunsi with Josef and his assistant Olan. Awesome trip, excellent catering and Josef puts in a lot of effort to make sure everybody enjoys! Has huge amounts of knowledge about the jungle, loved the jungle walk!!! Woiuld recommend him to everybody!
  Net terug in Paramaribo na een 3 daagse trip naar Gunsi met Josef en zijn assistent Olan. Super trip met geweldige verzorging/maaltijden. Jozef doet heel veel moeite om het iedereen naar de zin te maken, creert een zeer gezellige sfeere. Is bovendien een zeer kundige jungle gids met zeer veel kennis, de junglewalks zijn dan ook zeer leerzaam en interessant. Kortom zou Jozef aan iedereen aanbevelen!!

 32. Wij zijn met Jozef en ons gezin op pad geweest. Het was een ontzettend bijzondere ervaring.
  Jozef is een heel erg vriendelijke man. Onze meiden waren gek op hem en wij stiekem ook. We hebben uiteindelijk een week met Jozef opgetrokken en waren diep geraakt door de Sarramakaanse cultuur en het leven in het bos. We hebben met pijn in het hart afscheid moeten nemen van Gunsi, het dorp, de mensen maar ook van Jozef.
  Wij zullen absoluut zodra we weer in Suriname zijn het eerste naar Jozef gaan om opnieuw met hem naar het bos te gaan.

  Jozef dank je wel voor je vriendschap en je prachtige ervaringen die je ons gegeven hebt. Wij hebben er heel erg van genoten en kijken terug op een voor ons heel erg bijzondere vakantie.

  Groetjes

  Familie Verduijn

 33. Wij zijn net terug en hebben prachtige dagen beleefd: kaaimannen gespot, gezwommen in prachtige stroomversnellingen. Wij hebben genoten en zo korte tour is een absolute aanrader om de binnenlanden te proeven.
  Top, Francoise en Irma!

 34. Zonder enkele verwachtingen werden wij op vrijdag ochtend opgehaald bij ons appartement. 3 dagen Gunsi, dat zou ons weekend vullen. Zelf was ik het binnenland al in getrokken maar zo’n relaxed weekend als deze, was het nog niet eerder geweest. Genoten, dat is wat we vollop hebben gedaan. ‘Hoelaat is het?’ is een zin die het hele weekend overbodig was. Genieten van de momenten rust, genieten van de natuur, genieten van verhalen, genieten van het eten… Jo en Ro, super bedankt voor het mooie weekend!
  Liefs Jose, Rita en Femmi

 35. Geweldige ervaring!! Gunsi-goudmijn-watervallen. Prachtige natuur en heel goede begeleiding. Alles goed geregeld en vooral nooit honger of dorst gehad. ‘S avonds lekker gegeten van de vers geviste piranha en lobi-vis. Een echte aanrader! Dit allemaal dankzij onze goede gids Jozef.
  Siska

 36. Hallo Jozef,
  Zoals beloofd laten we nog een berichtje achter op je gastenboek. Wij zijn met jou op 3-daagse trip geweest naar Gunzi. Het was echt een onvergetelijke ervaring. De spannende nachtelijke boottocht, de boswandeling, het vissen op piranha’s en jouw lekkere kookkunsten,… Alles was tot in de puntjes verzorgd en toch niet supertoeristisch. De leukste trip die we tijdens onze vakantie gemaakt hebben.
  Veel succes nog met alles en misschien tot ooit nog eens!

  Jori en Bart

 37. Hee Jozef,

  Zoals beloofd een berichtje van ons op je gastenboek. Wij hebben echt heel erg genoten van de reis naar Kajana! Je hebt ons veel verteld over het leven daar wat wij erg leuk vonden om te horen. Ook de variatie in je trip was top. Kortom, wij hebben erg genoten van je trip en wie weet lukt het ons om nog een keertje met je mee te gaan.

  Liefs Rory en Monique!

 38. Beste Jozef,
  Nogmaals bedankt voor de mooie relaxte dagen in Gunsi! Een betere gids dan jou hadden wij ons niet kunnen wensen je legde alles uit en als je iets niet wist zei je dat eerlijk!
  Het was zeer leerzaam en indrukwekkend hoe de mensen leven in het binnenland. We hebben het ontzettend gezellig gehad (toepen en cola/borgoe) en heerlijk gegeten!
  P.s. Ik hoop wel dat Bert de Ara’s water en fruit blijft geven 😉
  Hartelijke groeten Ingrid en Gordon Abraham

 39. Beste Jozef,

  Wij hebben genoten van de indrukwekkende trip naar Gunsi.
  Van het bos en het water in het binnenland: boswandeling, kaaimannen spotten, zwemmen in de stroomversnelling, vissen op piranha;s. varen met de korjaal, kampvuur maken. Ook het dorp Gunsi vonden we indrukwekkend.
  En het uitzetten en ophalen van de traditionele visfuiken vond ik ook erg gaaf.
  “Het bos is de apotheek en het magazijn voor ons”
  Daarnaast genoten we ook enorm van je uitstekende gastvrijheid en kookkunsten.
  We hebben veel bewondering voor je kennis van de flora en fauna, je levenservaring en cultuur.

  Nogmaals veel dank voor alles en alle goede zorgen. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

  We zullen je zeker aanbevelen!

  Mocht je nog in Amsterdam zijn in de toekomst, altijd welkom. Laat maar weten!

  Hartelijke groeten, Eva en Joris

  ps1. De foto’s gaan we je nog sturen
  ps2. Nog wat moois gevangen in de visfuik?

 40. Hallo Jozef,

  Alweer een paar weken terug in het koude Nederland, maar nog steeds nagenietend van de unieke ervaring die we in Suriname hebben opgedaan. Vooral de 4 fantastische dagen die we samen met onze dochter en jou op Gunsi hebben doorgebracht. Je hebt ons kennis laten maken de Saramacaanse cultuur en natuur. Je wist hier boeiend en véél over te vertellen.

  Het was een unieke ervaring om kennis te maken met de mensen en kinderen in het dorp en vooral de relaxte manier van leven maakt indruk. Wat heb je ons ook verwend met je mooie verhalen en eigengemaakte maaltijden. Niets was je teveel.
  Vissen, varen, kaaimannen spotten, regenwoud, zwemmen, lekker eten en kaarten.

  Dank je wel !!!!

  Groeten van Jan en Annie de Jager

 41. Jozef zijn tours zijn volgens ons een unicum in suriname. Anders dan de meeste tours is het persoonlijk, op maat gemaakt, met oprecht contact met de lokale bevolking. Alleen al omdat je savonds aan tafel met veel mensen in contact komt en de levendige discussies kunt bijwonen. En heel bijzonder, je kunt zelfs een privé tour krijgen. Dit staat mijlenver af van de standaard pakkettours met verplichte culturele dans. Jozef, we raden je tours zeker aan vrienden en familie aan!

 42. Hallo Jozef,
  Wij zijn ondertussen terug veilig thuis geraakt en ook jij verblijft nu in het koude Nederland.
  Wij genieten nog steeds na van de 3 onvergetelijke dagen die wij samen met jou en Bart op Gunsi hebben doorgebracht.
  Jou kennis over de prachtige ongerepte natuur die je met ons deelde,
  het vissen van piranha’s :), het spotten van kaaimannen (spijtig zonder vangst), jou interessante uitleg en de ontmoeting met de mensen van het dorp, het ontspannen levensritme (alles kon, niets moest);
  het waren stuk voor stuk unieke ervaringen.
  En dan de ontvangst, gewoonweg fantastisch !!
  Niet te geloven hoe je ons in de watten hebt gelegd.
  Niets was jou teveel. Ongelofelijk wat jij, zelfs na een lange wandeltocht, nog op tafel bracht.
  ’s Avonds was het lachen geblazen met het wassen van de ‘vuile was’
  Samen met de nodige Borgoe zorgde dit voor hilarische momenten :):)
  We willen je heel hartelijk bedanken voor deze 3 onvergetelijke dagen “down to earth”.
  Dank je wel, Jozef.

  Robert, Hilde en Sofie

 43. Hoi Jozef, een verlate reactie van ons. maar een welgemeende… je hebt ons een heerlijke 3 dagen bezorgd. Wat je allemaal beloofde in de tourfolder? je hebt het waar gemaakt, en meer. Je hebt de gave het mensen naar de zin te maken, niets hoeft, de klok staat uit. Ook heb je ons verwend met jou oprechte eerlijke kookkunst. Jozef, bedankt voor een onvergetelijke 3 daagse huwelijksreis.
  Carla en Wim

 44. Hoi Jozef,
  We zijn drie dagen met je op bezoek geweest naar Gunsi. Een prachtige ervaring, heb je het geluk dat je op vakantie mag naar Suriname vergeet dan niet om zoals Jozef het zegt Boven Suriname te bezoeken. Jozef is een gids met zeer veel kennis van de cultuur en natuur kent de mensen en is een aangename persoonlijkheid. Ik ben best wel een prater maar heb vaak stil zitten te genieten van de omgeving. Jozef verzorgt alles zelf, ontbijt lunch en diner(bij ons met zelf gevangen vis) alles is prima verzorgt en smaakt heerlijk.

  Jozef bedankt.

  Erwin Trudy en Bram

 45. Onder de enthousiaste leiding van Jozef een driedaagse trip gemaakt naar Gunsi. Wat was het geweldig; dé kans om echt één te worden met de locals! Jozef kent het dorp op zijn duimpje en iedereen kent Jozef in het dorp.
  Vissen, varen, kaaimannen spotten, heerlijk eten en drinken (in overvloed), mooie slaaplokatie, de jungle in, zwemmen. Het waren drie fantastische dagen! Dank!!

 46. 24 t/m 26 augustus 2013, 3-daagse tour naar Menimi.
  Wat een geweldige ervaring!
  Enorm genoten van het prachtige landschap, de boottocht per korjaal en ons verblijf op Menimi. Wij waren zeer onder de indruk van je kennis van de natuur en je verhalen over jouw jeugd in Kajana waardoor wij een behoorlijke indruk hebben gekregen van de saramaccaanse cultuur. En natuurlijk niet te vergeten de geweldige maaltijden door jou zelf bereid.
  Jozef bedankt! Ook voor de aandacht en hulp als dat nodig was voor Eddy. Als we weer in Suriname komen gaan we je zeker bellen voor een tour.
  Hartelijke groet,
  Eddy en Ineke

 47. Hi Jozef,
  Je hebt een mooie website en ik vind het te gek dat jij hiermee gestart bent. Ik ben er van overtuigd dat jij dit werk goed zult doen en ik wens jou veel klandizie. 🙂
  PS! Ik kom in juli naar Suriname en misschien kom ik dan ook mee op één van jouw trips.
  Bigi brassa
  Frank Oosterlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s